Починал е лидерът на “Ал Кайда"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:16 / 21.11.2020
2675
Лидерът на “Ал Кайда" Айман ал-Зауахири е починал от естествена смърт в Афганистан, съобщават афганистанските и пакистанските медии, съобщава БГНЕС. Arab News цитираха поне четири източника от средите на сигурността в Пакистан и Афганистан, които потвърждават смъртта на Ал-Зауахири, добавяйки, че двама от тях са казали, че е "мъртъв“, но те съобщават информацията неофициално, тъй като нямат право да говорят с медиите.

"Ал-Зауахири, на 69 години, се появи за последно във видео съобщение по повод годишнината от нападенията на 11 септември в САЩ тази година“, се посочва в съобщението. Според доклад на ООН за дейността на терористични групи от цял свят, публикуван миналия юли, “Ал Кайда"  е действала тайно в 12 афганистански провинции и нейният лидер Ал-Зауахири остава със седалище в Афганистан.

Организацията на обединените нации изчислява общия брой на екстремистите на “Ал Кайда" в Афганистан на между 400 и 600. "Ако случилото се бъде потвърдено, вероятно ще създаде дълбока празнота в ръководството на “Ал Кайда", с най-малко двама висши командири, някой от които вероятно ще го замести ", пише вестникът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).