Масово убийство със стрели от лък близо до Осло потресе Норвегия

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:33 / 14.10.2021
2343
Норвегия е потресена от ново масово убийство близо до Осло, предаде репортер на Plovdiv24.bg от скандинавската страна. Този път убийството е извършено по странен начин, със стрели от лък. Медиите предават, че заподозрян за убийството е 37-годишен гражданин на Дания. Петима души са били убити при атаката със стрели от лък в норвежкия град Конгсберг, съобщи полицията в четвъртък, пише "Ройтерс". Двама души, включително полицай извън службата, са били ранени в сряда вечерта. Стрелбата е извършена на различни места в града, на 68 км (42 мили) югозападно от столицата Осло, в град Конгсберг. 

Полицията предоставя тази информация поради всички слухове в социалните медии относно хора, които не са свързани с тези много сериозни деяния, се казва в изявлението на полицията, в което се посочва гражданството на заподозрения, но не се посочва самоличността му. Предполага се, че заподозреният, който е бил задържан, е действал сам. От полицията все още не казват нищо за възможен мотив. Броят на жертвите е най-големият от всички атаки в Норвегия от 2011 г., когато крайно десният екстремист Андерс Беринг Брейвик уби 77 души, повечето от които тийнейджъри в младежки лагер.

Атаките са продължили повече от половин час върху "голяма площ“ в Конгсберг, включително в магазин за хранителни стоки Coop Extra, съобщи вестник Aftenposten, цитиран от полицията. Една жена, живееща близо до магазина, каза, че е чувала аларми, докато се прибирала вкъщи. "Видях група полицаи, включително един мъж, която държеше няколко стрели в ръката си“, каза пред вестника жената Марит Хофле.

Разследващите все още проверяват дали атаките са били терористичен акт и ще дадат по-подробна информация за инцидента по-късно в тази вечер. Полицията е разпитвала заподозрения и той е съдействал, каза неговият защитник. "Той си сътрудничи и дава подробни изявления по отношение на това събитие", каза адвокат Фредрик Нойман пред обществената телевизия NRK. Поне в няколко от атаките са използвани стрели с лък, съобщиха от полицията и добавиха, че разследват дали е използвано и друго оръжие.

В община Конгсберг живеят около 28 000 души. След нападенията дирекцията на полицията заяви, че е разпоредила на служителите в цялата страна да носят огнестрелно оръжие. Норвежката полиция обикновено е без оръжие, но офицерите имат достъп до оръжия, когато е необходимо.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).