ИДИЛ пое отговорност за атентата във Виена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
21:44 / 03.11.2020
1935
Ислямска държава" пое отговорност за атентата в австрийската столица в понеделник вечер, при който бяха убити най-малко четирима души, съобщава БТА. Терористичната организация направи това в изявление, разпространено от нейната пропагандна агенция "Амак Нюз" в "Телеграм", без да приведе доказателства.

Групировката заяви, че смъртоносната стрелба близо до синагога и операта във Виена е дело на "войник на халифата". В друго изявление, придружено от снимка на мъж с брада, наречен Абу Дагна Ал Албани, се казва, че той е атакувал множеството в центъра на Виена с огнестрелно оръжие, преди да бъде убит от австрийската полиция.

Междувременно  от полицията съобщиха, че във връзка с джихадсткото нападение в австрийската столица са арестувани двама швейцарци, на 18 и 24 години. Те са били задържани във вторник следобед във Винтертур, близо до Цюрих в Северна Швейцария.

Операцията е била координирана  с австрийските власти. Връзката на задържаните с предполагаемия извършител на атаката се разследва от компетентните власти, посочи в комюнике полицията в кантон Цюрих. В операцията са участвали служители на федералната полиция, на полицията в кантон Цюрих и на тази в град Винтертур.

До момента във връзка с атентата в Австрия са арестувани най-малко 14 души след акции по претърсването на 18 адреса.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).