Хиляди българи може да бъдат депортирани от Великобритания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:35 / 08.06.2021
6089
Брекзит може да завърши с депортация за хиляди българи, които живеят на Острова. Крайният срок да уредят статута си във Великобритания изтича след три седмици.

Със сигурност след 1 юли българите, които не могат да докажат правото си да живеят във Великобритания, ще имат сериозни проблеми, предаде БТВ.

Увеличава се броят на европейците, на които им е отказано влизане в Обединеното кралство

До момента 258 000 наши сънародници са получили разрешение да продължат да живеят, работят и учат в Кралството. 15 000 са получили отказ.

Ситуацията поражда опасения от масова депортация на българи след 1 юли. След тази дата училищата във Великобритания са задължени да уведомяват вътрешното министерство, ако имат съмнения, че ученици или родителите им нямат право да живеят на Острова. Проблем е също и фактът, че тази година изтича срока на личните документи на десетки хиляди българи.

По думите на посланика ни в Лондон Марин Райков административни услуги за близо 200 000 българи, колкото е населението на Бургас, се осигуряват от наличните едва 10 служители в консулската служба на посолството. Първия свободен час за подмяна на документи в службата е след 6 месеца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).