Група българи са блокирани на летището в Единбург

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:51 / 28.12.2020
2403
Група български граждани са блокирани на летището в Единбург – вторият по големина град в Шотландия. Те е трябвало да отлетят за България в ранния следобед, но не са били допуснати, пише BG VOICE.

В социалните мрежи се появи видео, в което те се заканват на служителите на летището, оплакват се, че България не прави нищо за тях, крещят "мафия“ и искат възможно най-скоро да се приберат за новогодишните празници.

Според коментарите под споделените кадри, служителите на летището са искали от тях актуални PCR тестове, оправдавали са се и че все още има ограничения за напускане на страната за хора, които не отговарят на условията. Мерките бяха въведени след появата на новия щам на коронавируса във Великобритания.

Така България спря полетите от Обединеното кралство, но след това обяви, че ще ги възобнови, но пристигащите ще трябва да са в 10-дневна карантина. По-късно, присъстващи на летището в Единбург написаха, че след намесата на посолството ни, са били допуснати до полета за България.

От МвНР все още не са потвърдили това официално.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
ЕС санкционира руски медии
Отново оперираха премиера на Словакия
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Състоянието на Роберт Фицо е "критично"
Световна модна верига, любима на българите, обяви фалит
Словакия е на "ръба на гражданска война"?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).