Голям интерес към японски технологичен гигант

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:27 / 02.06.2022
1560
Японският технологичен гигант "Тошиба" (Toshiba) съобщи, че е получил осем предложения за приватизация, както и две предложения за стратегическо сътрудничество от потенциални партньори, съобщи ДПА. Предложенията нямат правно обвързващ характер, предаде БТА.

От "Тошиба" обявиха, че след оценка на предложенията ще изберат потенциалните партньори, които да бъдат поканени за финализиране на процеса, възможно най-скоро след 183-то годишно общо събрание на акционерите на компанията, насрочено за 28 юни.

Технологичният производител отбеляза, че след юли 2022 г. ще предостави на избраните потенциални партньори възможност за надлежна проверка и ще поиска от тях да представят правно обвързващи предложения, като се вземат предвид дискусиите за мерки за повишаване на корпоративната стойност на компанията и за увереността, че всяка сделка ще бъде действително проведена.

В презентация пред инвеститори от "Тошиба" заявиха, че очакват през фискалната 2030 г. оперативните приходи на компанията да достигнат 600 милиарда йени (4,6 милиарда долара), а нетните й продажби да възлизат на 5 трилиона йени (38 милиарда долара).

Компанията отчете оперативни приходи от 159 милиарда йени (1,2 милиарда долара) и нетни продажби от 3,34 милиарда йени (25 милиона долара) през фискалната 2021 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).