Цунами заля Измир след земетресението, има срутени сгради!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:10 / 30.10.2020
7231
Цунами заля турския град Измир след мощното земетресение в Егейско море край гръцките острови Додеканези. Както вече писахме, изключително силно земетресение от 6.9 по Рихтер е отчетено от Европейски сеизмологичен център в Егейско море. Епицентърът на трус е близо до гръцките острови Додеканези и континенталната част на Турция. 

Епицентърът е бил в Егейско море на 10 км дълбочина в 13:51, а в 14:02 е имало втори трус 4,8 по Рихтер отново край гръцките острови.  Кадри в социалните мрежи показват наводнените улици на града. Опасност от цунами е обявена и за гръцките острови, където е епицентърът на труса.  Най-малко 6 сгради са се срутили в Измир, третият по големина град в Турция, в следствие на земния трус. Турското вътрешно министерство заяви, че все още няма информация за възможни жертви. Очевидци публикуват кадри като се виждат на някои от тях колони от бял дим над сгради, напълно разрушени къщи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).