Българите възстават срещу гръцките банки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
18:09 / 22.05.2010
3662
„Организация за обществена самозащита - Едно" стартира кампания за недоволни кредитополучатели на гръцките - „Юробанк И Еф Джи България" АД, „Обединена българска банка" АД, „Алфа банка - клон България", „Банка Пиреос България" АД, и „Уникредит Булбанк" АД, „Банка ДСК" ЕАД, „Райфайзенбанк България" ЕАД, „ПроКредит Банк (България)" АД, „Алианц Банк България" АД, за включване в 27 колективни съдебни искове срещу търговските банки за защита на колективните интереси. Целта на делата е да бъде преустановено едностранното вдигане на лихви и изплатено обезщетение за нанесените вреди, да бъдат променени неизгодни клаузи от Общите условия по договорите. Ще бъдат заведени отделни дела по групи - потребителски кредити, ипотечни кредити и корпоративни кредити.

Всеки кредитополучател може да се включи в колективния иск срещу горепосочените търговски банки. За целта трябва да се свърже с „Организация за обществена самозащита - Еедно", да внесе молба в организацията(по образец), с копие от договора, анексите, общите условия и погасителния план.

Общото обезщетение за нанесените вреди от търговските банки, което ще се търси с колективните искове е над 2 милиарда лева. Претендираните суми, ще бъдат разпределени между увредените лица в съответствие с приложените към исканията доказателства.

Кампанията ще стартира от гр.Бургас, на 24 май 2010г. от 13.30 часа на площад Атанас Сиреков, ул. Александровска 26, където ще бъде открито място за събиране на недоволни кредитополучатели. На стартирането на кампанията ще присъства г-н Светлозар Николов, Председател на „Организацията за обществена самозащита - ЕДНО", Кампанията вече стартира на 11 май в гр.Русе, предстои да бъде открита в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и др.

„Организация за обществена самозащита - ЕДНО" е национална обществена гражданска организация, осъществяваща дейност в обществена полза.


Виж коментарите (18)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).