Броят на жертвите на земетресението, ударило Измир, се увеличи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:54 / 31.10.2020
3106
Броят на жертвите на земетресението, което удари град Измир в Турция, се увеличи до 17 души, а ранените вече са 700. Губернаторът Явуз Селим Кьошгер каза пред репортери, че четири сгради са напълно разрушени, а 70 души са спасени от развалините.

Той добави че един от смъртните случаи се дължи на удавяне заради мини-цунамито. Професор Халук Йозенер, ръководител на Института за изследване на земетресенията в обсерваторията на университета "Божазичи", заяви на пресконференция в Истанбул, че след земетресението, продължило повече от 15 секунди, е имало 19 вторични труса между 3,3 и 4,8 по скалата на Рихтер.

Той също така каза, че по време на труса се е разкъсала разломна линия с дължина от 30 до 40 километра. Малко след земетресението президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че всички правителствени институти са мобилизирани, за да помогнат на Измир.

"Ние заставаме с всички наши граждани, засегнати от земетресението, с всички възможни средства. Всички наши институти и министри са мобилизирани “, каза той.

Телевизионни кадри и видеоклипове, циркулиращи в социалните медии, показват как хората отчаяно премахват отломките на някои срутени сгради, за да стигнат до хората, попаднали под развалините.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).