Бежанци оскверниха и съсипаха православен храм в Гърция!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:18 / 03.03.2020
7494
Гръцките медии разпространиха кадри, на които е видно оскверняване на православния храм "Св. Георги" на остров Лесбос (Митилини). Там бе преминала вълна нелегални мигранти от Турция, стана ясно от фейсбук групата LesvosPost.com, цитирана и от dobrotoliubie.com. На снимките ясно се виждат надписи по стените на Божия дом, ограбена утвар, обърнати икони, мръсотия, хаос, счупени съдове. Дори олтарът е осквернен. Това е резултатът от онези, които са се запътили към цивилизования свят на Западна Европа, пишат под снимките потребители на социалната мрежа. 

"Шок и ужас" е най- честият коментар на гърците, които в социалните мрежи се възмущават от гаврата със святото място на едно от най-посещаваните места в Гърция. Поклонниците предпочитат остров Милитини, заради манастира на "Св. Рафаил" и чудотворната икона на Св. архангел Михаил. БЛИЦ припомня, че остров Лесбос е едно от местата в Гърция, което пострада най-силно от наплива от нелегални мигранти от Африка и Близкия Изток. Маршрутът им е през Турция към Западна Европа.

Основният поминък на гръцкия остров - туризмът, е сринат, заради присъствието на тези хора, които са преобразили принципно спокойния остров Митилини. Страхът пък е постоянният спътник на островитяните, заради мигрантите от третия свят, коментират местни жители. Месеци на гръцките острови Лесбос и Хиос има напрежение - местните хора не искат да съжителстват с мигранти, оплакват се от повишена криминогенна обстановка. На 25 февруари имаше сблъсъци на островите Хиос и Лесбос.

Преди това мигранти бяха подпалили лагера си на гръцкия остров Самос. Гърци се обединиха срещу изграждането на мигрантски лагери на островите, пише още "Блиц".

Виж коментарите (1)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).