Акциите на Tesla се сриват, Илон Мъск гони служители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:55 / 03.06.2022
1936
Акциите на Tesla поевтиняват с около 9% по време на търговията на Уолстрийт в петък, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск обяви, че има "супер лошо предчувствие" за икономиката и че трябва да съкрати около 10% от персонала, съобщават Ройтерс и "Файненшъл таймс", цитирайки имейл на Мъск до ръководителите на компанията за електромобили.

Съобщението, изпратено в четвъртък и озаглавено "поставяне на пауза на всички наемания на персонал в целия свят", дойде само два дни, след като милиардерът поиска от служителите на Tesla да се върнат на работното място или да напуснат.

В друг имейл до служителите в петък Мъск каза, че Tesla ще намали броя на служителите с 10%, тъй като е компанията вече има "прекалено много персонал в редица области", но добави, че "служители на почасов работен ден ще се увеличат".

"Обърнете внимание, че това не се отнася за никого от пресонала, който действително произвежда автомобили, батерии или инсталира солари", написа Мъск в имейла, видян от Ройтерс.

Почти 100 000 души бяха наети в Tesla и в нейните дъщерни дружества към края на 2021 г., показва годишната документация на компанията, предоставена на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), но няма подробности за това колко от тях работят почасово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).