YouTube забранява съдържание, свързано с конспиративни теории

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:12 / 16.10.2020
1890
Видеоплатформата YouTube обяви, че забранява съдържание, свързано с конспиративни теории или насочено срещу отделни хора или групи, предаде Ройтерс.

Новата забрана е насочена най-вече срещу теории като Кю Анон и Пицагейт, които "оправдават насилието в реалния свят", се казва в съобщението.

"Днес ние разширяваме нашата политика за борба с тормоза и разпространението на ненавист, за да ограничим съдържание, свързано с конспиративни теории, включително с Кю Анон", обявиха от YouTube. В съобщението се обяснява, че при прилагането на новата политика ще се отчита и контекстът, в който е качен съответният клип. Той би могъл да остане в YouTube, ако не е насочен срещу конкретни личности или защитени групи.

Кю Анон, известна още като "Щорм" или "Великото пробуждане", е конспиративна теория, според която президентът на САЩ Доналд Тръмп и специалният прокурор Робърт Мълър провеждат тайна операция за разобличаване на уж съществуваща педофилска мрежа, включваща и членове на Демократическата партия.

Теорията не е потвърдена, но нейните поддръжници смятат, че информацията за такава според тях реално съществуваща мрежа за сексуална експлоатация на непълнолетни е предоставена от анонимен служител на Белия дом под кодовото название Кю Анон, откъдето идва и името на теорията, отбелязва Ройтерс.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).