Успешно приключи тридесетата юбилейна национална антарктическа експедиция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:32 / 12.03.2022
1410
Успешно приключи тридесетата юбилейна национална антарктическа експедиция, съобщи нейният ръководител професор Христо Пимпирев. На 13 март с полет от Амстердам на Терминал 2 на Летище София се завръщат последните участниците в експедицията. Това съобщиха в официалната си фейсбук страница Българският антарктически институт.

Това са Командирът на антарктическата ни станция "Св. Кл. Охридски“ на о-в Ливингстън инж. Олег Василев, логистиците д-р инж. Петър Сапунджиев, инж. Емил Иванов, Камен Недков и Милчо Дундаков и научния екип – сеизмологът д-р Гергана Георгиева, биолога д-р Весела Евтимова и геолозите д-р Стефан Велев и д-р Стефан Методиев.

През първият етап на експедицията бяха изградени част от основите на новия модерен лабораторен блок на станцията, а през втория – учените разработваха научни проекти, в областите, които изследват. Тези проекти са одобрени от Специализирано научно жури и финансирани от Националната програма за полярни изследвания към МОН.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).