Търговищкият театър представя повторно спектакъла "Шест целувки" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:07 / 07.11.2008
1455
Поради големия интерес на пловдивската публика към спектакъла "Шест целувки", който Търговищкият театър представи на "Сцена на кръстопът", трупата ще посети отново града ни. "Шест целувки" ще се играе на 17 ноември от 19 часа в залата на кино Гео Милев. Билетите, които могат да се закупят от касата в сградата, са на цена от 6 до 12 лева.

Пиесата, по която е създаден спектакълът, е отличена с най-високата награда от Националните прегледи "Нова българска драма" в Шумен през 2007 год. Нейна авторка е Анна Петрова. Ще я видим на сцената в партньорство с популярния театрален и кино актьор Николай Урумов. Участват още Ивайло Брусовски, Веселина Господинова /дъщеря на покойния Кирил Господинов и Мира Кортенска/, както и Стела Стоянова, актриса от Малък градски театър "Зад канала".

В тази постановка всеки ще открие себе си, хората, сред които живее, това, което му се случва. Ще открие любовта в нейните различни превъплъщения и измерения. Всеки от героите я търси, но я получава само този, който е готов да даде обич.

Анна Петрова е пловдивска снаха и актриса, започнала творческия си път на сцената под тепетата. Вече утвърдена авторка на съвременни български пиеси, тя е носителка не само на български театрални отличия, а бе номинирана в Паневежис, Литва и получи награда в Марсилия за новела, която е в основата на пиесата й "Кажи "здравей" на татко". А преди 30 години първите й актьорски награди бяха за ролите на Арма в "Антихрист" на Емилиян Станев, режисьор Иван Добчев и на Лиляна в "Ти, който си в мен"от Бистра Жечкова, постановка на Любен Гроис. В този спектакъл я откриваме като великолепна характерна актриса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Известна моделка е втората водеща до Александър Сано в "Островът ...
След като заряза 30-годишното си гадже, сега си хвана 35-годишно
Нешка Робева: Това е най-хубавият ми подарък
Сашо Кадиев: Сега разбрах как ще забременее жена ми
Най-младият художник в света е само на 517 дни
Регистрираха слънчево изригване от най-висок клас днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).