Серина и Винъс Уилямс обвинени в сексизъм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:35 / 22.11.2021
3638
Обект на странни обвинения станаха сестрите Серина и Винъс Уилямс. Според потребители в социалните мрежи, последният филм, който проследява историята на семейството е сексистки. 

Лентата "Крал Ричард" разказва за първите стъпки на двете американки на корта под вещите напътствия на баща им Ричард. 

Известната британска феминистка д-р Джесика Тейлър написа в "Туитър": "Наистина ли правят филм за успеха на Серина и Винъс Уилямс, който се казва "Крал Ричард" и е за баща им? Знам, че ще подразня някои хора, но не смятам, че филм за две от най-успешните и силни жени трябва да бъде именуван на баща им или на който и да е мъж. Иска ми се той да беше за тях, а не за мъж. Наистина"

Както е известно, Серина и Винъс Уилямс винаги са се борили за равноправието на половете на тенис корта. Двете често говорят за разликата в наградните фондове и заплащането при мъжете и жените тенисисти. 

Главната роля във филма - тази на Ричард Уилямс, е поверена на Уил Смит. Серина и Винъс са сред продуцентите и сами са решили лентата да се фокусира върху този период от живота им и работата с баща им, който поставя основните на големите им успехи. 

Повечето потребители в социалните мрежи не са съгласни с Тейлър.

"Чакайте! Някаква бяла жена има проблем с това, че Серина и Винъс продуцират филм за баща си? За техния баща!", пише потребителка на "Туитър".

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).