Рисунки и живописни платна подрежда в Аспект Недко Итинов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:50 / 12.11.2008
2922
Изложба живопис и рисунка ще открие художникът Недко Итинов в галерия Аспект днес. И тази есен Итинов ще заинтригува публиката с интересна изява. В малкото и стилно пространство на галерия Аспект художникът за пръв път от години подрежда смесена експозиция - рисунки и живописни платна. Рисунката не е новост в творчеството му, неговите почитатели помнят невероятния цикъл пейзажи от Ливан, изпълнени в една особена техника - рисунка с акрил върху хартия.

В изложбата в Аспект Недко Итинов се връща към тези свои търсения и представя десетина рисунки, правени през последните месеци. Прецизната техника на автора се съчетава с едно лирично, меко светоусещане, в резултат на което рисунките му добиват неповторимо елегантно излъчване. В изложбата те успешно кореспондират с живописните платна на художника. Оформят се цикли и реплики, темите се преливат от хартия на платно и обратно.

Ценителите на творчеството на Недко Итинов ще видят най-новите му картини с характерни за него сюжети. Майсторски стилизираните пейзажи върху платно и хартия препращат към другата разработвана от художника тема за нарушеното екологично равновесие и изчезващи животински видове. В творбите авторът отчетливо налага един естетски подход при разработването на конкретната тема - и като цветова гама, и като техника, и дори като внушения, отправени към публиката. С настоящата изложба Недко Итинов за пореден път защитава мястото си сред най-изявените съвременни български художници.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Звездата от "Под прикритие" е неузнаваема, заприлича на мъж
Племенник на Татяна Лолова се оженил за голямата любов на Дони
Журналист си тръгна със смешна сума от предаването на Геро
Това ли ще са водещите на "Биг Брадър"?
Хубавица от Пловдив разкри за скандални съобщения
Изключвайте зарядните от елмрежата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).