Поредни касови филми за феновете на Киномания в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:43 / 18.11.2008
2458
Най-гледаният филм в Русия за всички времена "Ирония на съдбата" идва за Киномания в Пловдив с втората си част. Огромният бюджет и популярните актьори ще съберат верни фенове на жанра в кино Лъки синема тази вечер. Месец след премиерата си филмът "Ирония на съдбата. Продължение" е събрал над 9 милиона зрители в киносалоните. Приходите от лентата досега са над 50 милиона долара, което е абсолютен рекорд в историята на руското кино. Режисьор на продължението на легендарната комедия от 1975 г. "Ирония на съдбата, или честита баня" е нашумелият покрай хитовите "Нощна стража" и "Дневна стража" /с приходи от над 30 милиона долара/ Тимур Бекмамбетов. Той е един от четиримата съсценаристи заедно с Константин Ернст, Анатолий Максимов и Алексей Слаповски. Киноразказът е за децата на главните герои от първия филм - 32 години след новогодишната нощ, в която Женя Лукашин среща своята Надя. Павел и Александър, които сега са чичо Паша и чичо Саша, убеждават синът на Женя Лукашин - Костя, да направи новогодишно чудо за баща си, като отиде в Санкт Петербург. Но лукавият им план е осуетен от странна ирония на съдбата: в Санкт Петербург живее прекрасната Надюша, дъщеря на Надя. И на този ден годеникът на Надюша - Ираклий, ще й направи предложение. Прожекцията на "Ирония на съдбата. Продължението" е от 18.30 часа в кино Лъки синема.

От 20.45 часа в рамките на Киномания в Пловдив зрителите ще могат да видят режисьорската версия на "Пепелта на времето". Оригиналният филм "Пепелта на времето" от 1994 има митична репутация сред почитателите на Уон Каруай. Шедьовър, рядко показван извън Хонг Конг, това е и единственият филм с бойни изкуства на режисьора. Заснет в отдалечената пустиня Гоби, филмът събира на едно място възможно най-впечатляващият актьорски състав в хонгконгската филмова история. Дори и най-важните членове на екипа - екшън хореографът, сценографът и операторът - вече са се превърнали в легенди.След труден и дълъг снимачен период, очакванията са били огромни. Филмът печели наградата за операторско майсторство във Венеция, както и ред други отличия, но критическото одобрение се случва години по-късно. Днес филмът е считан за един от най-добрите на Уон и влиянието му върху следващи творби - като "Герой" на Джан Имоу и "2046" на самия Уон - е очевидно. Тъй като оригиналният негатив е загубен, а по света се показват различни версии, режисьорът винаги е искал да се върне към Пепелта на времето за реставрирана, ремастерирана и окончателна версия. Резултатът е този филм - визуална феерия, ода за паметта и скръбта, която ще остане в историята, както и ярката звезда в главната роля - покойният Лесли Чън (изиграл и главната роля в "Сбогом, спътнице моя").

Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
26.11.2008 Прожектират повторно "Вики Кристина Барселона" заради огромния зрителски интерес
24.11.2008 Днес е източноевропейската премиера на филма на Оливър Стоун за Джордж Буш
“W"
23.11.2008 Най-очакваният филм от програмата на Киномания в Пловдив – “Вики Кристина Барселона” с две прожекции в кино Лъки синема днес
22.11.2008 Завръщането на Мики Рурк на голям екран в “Кечистът” - тази вечер на Киномания в Пловдив
21.11.2008 За всекиго по нещо тази вечер на Киномания в Пловдив
20.11.2008 Източноевропейска премиера на филма “W” на Оливър Стоун на Киномания в
Пловдив
Още новини от Любопитни новини:
Полина от Hell’s Kitchen стана фолкпевица
Шокираща сцена на изнасилване в новия филм на Мария Бакалова, къд...
На вкус горчи, но е истински помощник в борбата с кистите
Звездомания тресе Кан
Митко Щерев за най-известната си песен: Намирах я за демоде
Еминем вдигна сватба


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).