Пловдивска творба сред атракциите в “Гран пале”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:24 / 31.12.2008
1465
В дните между Коледа и Нова година Париж е особено красив. А "Новият танц на образите" - невероятната по мащабите си видео арт експозиция в "Гран пале", е от най-забележителните места във френската столица. Между 130-те художници от цял свят има и една българка - Пенка Попова от Пловдив. Тя се вписва по оригинален начин в експозицията от звук и картини, събрала толкова въображение в огромното пространство. Опашката се вие от 17 до 1 часа след полунощ и на нея могат да се чуят езици от цялата планета.

В "Гран пале" има и друга забележителна изложба "Пикасо и майсторите" - реплика на големия творец към известни платна на световни художници от различни епохи. Геният рисува техните сюжети в негова интерпретация. И още една подробност, свързана с нашата страна - за изложбата на Пикасо има аудио гид и на български език. Това вероятно е жест на директора на "Гран пале" Ив Сен Жур, който беше посланик на Франция в България преди Етиен дьо Понсен. Жур е известен с пристрастията си към културата и изкуството.
Париж и цялата страна се готвят за 2009 г., когато ще се отбележат 220 г. от Великата френска революция. Много от събитията сега са и под знака на приключващото председателство на Франция на Европейския съюз, както и на годината на европейската култура в Париж - столицата, съхранила през времето авторитета си на световен център на изкуството и свободомислието.

Източник: БГНЕС


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Тази вечер грандиозен концерт в града под тепетата
Гатьо изненадващо: Нямам право да говоря за това!
Благой Георгиев с нов бисер в ефир
Победител във "Фермата" стана татко на момче
Цънцарова изпадна в доста неудобна ситуация по време на ефир
Мони Бонбони крие бременно коремче?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).