Откриват изложбата "Квалитетно-монументално" в Тракарт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:40 / 03.11.2008
1532
Изложба "Квалитетно-монументално" ще бъде открита днес в 18 часа в културен център Тракарт. Секция "Монументални изкуства" е най-богатата на техники секция в СБХ. Тя обединява най-талантливите автори, които работят в областта на стенописта, мозaйката, витража и иконописта. Всички тези техники съществуват в архитектурата и участвуват в изграждането на големите архитектурни пространства, но те могат да съществуват и като малки самостоятелни форми на изобразителното изкуство и да бъдат част от съвременния интериор.

През последните 10 години в секционните изложби активно навлезе и живописта - голяма част от художниците в тази секция работят живопис и организират свои самостоятелни живописни изложби у нас и в чужбина. В секцията членуват автори от три поколения, реализирали сме редица интересни и успешни изложби, много от творците са носители на наши и международни награди. През последните няколко години те са участвали със свой павилион на някои от строителните изложения във зала "Фестивална". В настоящата изложба ще има произведения от мозайки, витражи, икони и произведения на живописта. Ще участвуват около 40 автори, като проф. Ил. Илиев, проф. Олег Гочев, Венера Константинова, Андрей Янев, Десислава Денева, Петър Савов, Цветан Стоянов и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Митичната салфетка на Меси на търг за рекордна сума
Любимата напитка на българите поскъпна
БНТ уволни Андреа Банда Банда
"Фактор" побърка феновете на юбилейния си концерт в НДК
Някои хора не трябва да похапват варени яйца
За пръв път се осмели да покаже тялото си в тесни спортни дрехи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).