Откриват фотоизложбата "Величията на джаза"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:05 / 02.11.2009
1550
32 фотографии, запечатали най-големите изпълнители в съвременния джаз по време на техните концертни изяви, ще бъдат представени на пловдивчани на откриващата се тази вечер от 18 часа изложба в културен център "Тракарт".

Непретенциозно, без суетня, но не елементарно кадрите показват джаз виртуозите в действие. Предават атмосферата, чувството и трептенията в музикалните зали и зад сцената. Но най-вече разкриват истинското обожание, с което ценителите на джаза обгръщат своите кумири. Фотосите са дело на Борис Шамов. Последните 15 години той е преживял в Холандия и неизменно е присъствал на всяко голямо джаз събитие. Постоянен гост в продължение на 6 години на най-престижния джаз фестивал в света North Sea Jazz Festival /Хага-Ротердам/, Борис Шамов е живото око на форума и запечатва в исторически кадри изпълненията на най-големите имена в джаза, някои от които вече не са сред нас.

В експозицията са включени и концертни снимки от Бим Хауз - най-модерното световно джаз съоръжение: сграда с невероятна акустика, построена във водата, с ограничен брой места /350/ и спираща дъха панорама към Амстердам. Има избрани кадри от Хага Джаз Фестивал, както и от представленията на всички по-известни гастролиращи в Холандия джаз музиканти през последните години. Изложбата представя и снимки от незабравими джаз концерти в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нина Добрев пострада жестоко при инцидент с мотор 
Мария Бакалова ослепителна в Кан
Изписаха Росица Пейчева и бебето
Големи гласове идват в Пловдив
Успешен спортист, депутат и министър празнува днес
Любов от пръв поглед в семейството на двойка от "Един за друг"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).