На 15-годишна възраст почина Адалия Роуз Уилямс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
18:06 / 15.01.2022
16089
Адалия Роуз Уилямс, звезда в социалните медии, почина в сряда. Тя беше на 15 години.

"На 12 януари 2022 г. в 19 ч. Адалия Роуз Уилямс си отиде от този свят. Тя влезе в него тихо , но животът й беше далеч от незабележим. Тя докосна милиони хора и остави най-големия отпечатък във всеки, който я познава, пише в публикация в нейните акаунти във Facebook и Instagram.

Тя страдаше от рядкото генетично заболяване прогерия. Характеризира се с изключително бързото състаряване на тялото. Засегнатите деца обикновено изглеждат нормални при раждането и в ранна детска възраст, но след това растат по-бавно от другите деца и не наддават на тегло с очакваното темпо. Те развиват характерен външен вид на лицето, включително изпъкнали очи, тънък нос със заострен връх, тънки устни, малка брадичка и стърчащи уши.

Прогерия или синдромът на Хътчинсън-Гилфорд също причинява загуба на коса (алопеция), застаряване на кожата, аномалии в ставите и загуба на мазнини под кожата (подкожна мастна тъкан). Това състояние не засяга интелектуалното развитие или развитието на двигателни умения като седене, стоене и ходене. 

В момента в света има само около 400 деца, живеещи с прогерия, според Националната организация по редки заболявания.

Виж коментарите (5)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).