Млади таланти се представят на Третия международен конкурс "Шуман-Брамс" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:05 / 22.10.2008
2380
Третият международен конкурс "Шуман-Брамс" ще бъде официално открит днес от 18 часа в аулата на Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков". В концерта ще участват лауреати и носители на награди от първия и втория клавирен конкурс "Шуман-Брамс" през 2003 и 2005 година.

Участие за конкурса са заявили 25 кандидата в 4 възрастови групи. Председател на журито е проф. д-р Атанас Куртев от Национална музикална академия – София и членове: проф. Анастас Славчев от АМТИИ-Пловдив, проф. Бранка Жиравац-Йеремич от Музикалната академия в Белград – Сърбия, Елена Велчева – ръководител на катедра "пиано" в НУМТИ "Добрин Петков" и Светлана Косева – преподавател в НУМТИ "Добрин Петков".

Наградният фонд възлиза на 2000 лева, като за най-малките наградите са предметни, а най-големите получават званието "лауреат". Министерство на културата ще удостои със едногодишни стипендии класиралите се на І, ІІ и ІІІ място от трета възрастова група. Награждаването и концерт на лауреатите е в събота от 18.00 часа в аулата на училището. Входът е свободен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Един от най-мащабните конкурси започва след броени дни
Почина велик музикант
Автомобилът ви е "спрял да дърпа"? Какви са причините
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).