Лондонската и китайската филхармонии изнасят концерти в Пловдив през 2009 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:01 / 29.10.2008
1829
Две много сериозни културни събития предстоят за пловдивчани през 2009 година. В града ще дойдат лондонската кралска филхармония и китайската национална филхармония, обявиха на пресконференция тази сутрин кметът Славчо Атанасов и роденият в България световноизвестен музикант Марио Хосен. Единият концерт е планиран за май или юни месец и ще бъде изнесен в Античния театър. Вторият голям спектакъл ще бъде подарък за празника на града 6 септември. Инициатор е Марио Хосен, който е разказвал на чуждестранните си колеги музиканти за уникалността на родния си град. "Идеята е Пловдив да обедини посоките Изток-Запад, да се превърне в събирателен център на различни култури и политически системи", каза кметът. Пловдив ще отстоява авторитета си на мега център на българската култура, събирайки Лондон и Пекин.

Друга идея, която оповестиха Атанасов и Хосен е за провеждане на значително музикално събитие през всеки месец от предстоящата година, организирани от международната кадемия "Орфей". Големи музиканти ще водят майсторски класове със студенти от музикалната академия в Пловдив, завършек на които ще бъдат камерни концерти с подбран репертоар. Културните мега събития ще привлекат вниманието на меломани не само от страната, вероятно ще дойдат много зрители и от чужбина", заяви още кметът Атанасов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Звездно бебе с приказна погача
Троен годеж в Hell's kitchen
Марина Стоименова: Гледам го и не мога да го осъзная
34 години заедно: Ето я жената на Орлин Горанов
Алекс Гърдева: Бони показа много подлост и наглост!
Журналист за "Денсинг старс": Позорен финал! Крайно несправедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).