Красива водеща разкри коя новина няма търпение да прочете в национален ефир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:59 / 27.07.2020
20684
Повече от десет години чаровната водеща Филипа Иванова е част от обществената телевизия. Започва като стажант докато учи журналистика в Софийски университет "Климент Охридски", а скоро след това става официална част от екипа на Българка национална телевизия. Отначало е репортер, след това сценарист, редактор и водещ на предаването "Денят отблизо." През 2013 г. става редактор, а в последствие и продуцент на новините на БНТ 2. От 2018 г. е водеща на централна емисия новини "По света и у нас" по БНТ 1, заедно със Спас Кьосев. 

"За мен новините са това, което винаги съм искала да правя.", признава красивата Филипа. Тя споделя, че за нея обществената телевизия е символ на професионализъм, обективност и отговорност, и именно заради това отказва предложение за работа в друга телевизия. "Обществената медия е школа за всеки журналистически кадър, а новините "По света и у нас" са емблемата на БНТ." Разбира се, не липсват и забавни моменти: "Истории за разказване има почти всеки ден. 

Скоро след като започнах да водя централните новини, заедно със Спас Кьосев, забравих бутилката с минерална вода на бюрото. Открихме емисията с откровено продуктово позициониране. Прибрах я докато Спас четеше първия бланк, но всичко се видя в кадър и дори леко се разсмяхме. Друг път пък се наложи да замествам водещата на сутрешния блок на БНТ. Ефирът вървеше по предварителния план, докато не трябваше да се преместя от бюрото на плазмата на стената. Ставайки бутнах стола, на който седях и той падна със оглушителен трясък зад мен." усмихва се Филипа. В студиото красивата блондинка винаги влиза с десния крак, не точно от суеверие, а по навик. Филипа вярва, че журналистиката е отговорност и призвание, престижът на професията днес е застрашен от хора, без обективност, отговорност, плурализъм и етични принципи в журналистиката. Признава, че новината, която иска да прочете в национален ефир с най-голямо удоволствие е откриването на ваксина срещу COVID-19, пише още "Хотнюз".

Виж коментарите (0)

Още по темата (3169):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Ваня Щерева: До всички, с които се прегръщахме тези дни - сори, дано ви няма нищо
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).