Костадин Костадинов отвява останалите политици във Фейсбук

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:24 / 05.07.2022
6085
С близо милион и половина ангажирания (брой реакции, коментари и споделяния на публикациите) страницата на Костадин Костадинов в платформата Фейсбук надвишава многократно страниците на всички други политически лидери и партии. Това показват данните от доклада за ангажиране през месец юни, предоставен от Фейсбук/Мета, и включващ всички български политически личности, партии и страници в платформата, пише "Труд“.

Освен личната страница на Костадин Костадинов тази на партия "Възраждане“ също е челото на класацията под номер 3, с малко над 400 000 ангажирания за месец юни. Това прави националистическата формация категоричен лидер в социалната платформа. Нещо повече - оказва се, че Фейсбук не е единствената социална платформа, в която "Възраждане“ работят активно. Партията развива канали в YouTube и Telegram, както и поддържа страници в Инстаграм, Туитър, ТикТок и дори в Spotify. Цялата мрежа е интегрирана, включва обща визия, достигайки до максимален брой хора в различни демографски групи.

Другата особено силна политическа формация във Фейсбук се оказва ГЕРБ, макар и с коренно различен подход. Вместо да концентрира ресурс в една или две силни страници, от ГЕРБ достигат до потребителите посредством десетки регионални страници, чиито общ коефициент ангажирания задминава дори този на Костадинов. Чрез децентрализиран подход партията постига значително по-таргетирани, локални групи хора в страната. Самият лидер на партията няма лична страница, а използва профил, поради което данните му няма как да фигурират в публично достъпния доклад на Фейсбук.

На второ място в класацията се нарежда консерваторът Кристиян Шкварек, а на четвърто "Продължаваме Промяната“.

Впечатление прави слабото представяне на традиционно силната в социалните мрежи "Демократична България“, въпреки значителните суми за реклама, които инвестираха във Фейсбук по време на кампаниите си през изминалата година. Към юни 2022-ра значително по-добре от тях се представят дори ВМРО през страниците на евродепутата Ангел Джамбазки и съпредседателя Александър Сиди, макар да не са парламентарно представени.

На дъното на класацията са Стефан Янев и "Български Възход“.

За сметка на това силна Фейсбук  страница има консерваторът Кристиян Шкварек.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).