Икономическият колеж отбелязва петгодишния си юбилей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:48 / 02.11.2008
1644
Повече от два часа снощи препълнената Концертна зала гърмеше от овациите на студентите след всяко от изпълннията на Слави Трифонов, Ку-ку бенд, актьор-изпълнителите и балет „Магаданс". Те дойдоха в Пловдив специално, за да направят безплатен за студентите на колежа концерт в Деня на народните будители и по повод 5-годишния юбилей.
„Убедих се, че сте много специални и с това трябва да се гордеете, завиждам ви, че имате такъв ректор. Той успя да ни привлече да дойдем да пееме само за вас тази вечер в Пловдив.", това каза Слави в началото на концерта. Той призна, че винаги е подкрепял учащите се млади хора, които се развиват и са гръбнака на бъдещето, както и че се възхищава на уникалната социалната програма, която има колежа.

Час по-рано под звуците на възрожденски песни през Главната улица премина факелното шествие на студентите на колежа. То тръгна от паметника на Светите Първоучители и стигна до паметника на Христо Ботев. „Ние винаги сме се стремяли да бъдем достойни да следваме пътя на възрожденските будители. В Колежа сте само за три години, но ето - виждам сред факлоносците и студенти, които вече завършиха. Това ме кара да се чувствам удовлетворен от добре свършената работа - едно духовно събуждане, което заедно постигаме - студенти и преподаватели. Вие ще завършите след година-две, но винаги ще останете наши студнти. Честит юбилей, честит празник, колеги!", завърши словото си пред паметника на Христо Ботев ректорът на колежа доц. д-р Георги Манолов.

Юбилейните колежански тържества продължават на 7.11.2008 г. (петък), когато ще се проведе Юбилейната национална научна конференция „Висше образование, личностна реализация и обществен просперитет". Конференцията е с начален час 10.00 ч. и бъде в зала „Арх. Йолов" на хотел Тримонциум.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-откровеното интервю на Андре Токев
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Снимат една от най-големите италиански продукции в България
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).