Фестивалът "Дефиле на младото вино" започна днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 27.11.2010
3496
5000 посетители очаква вторият фестивал "Дефиле на младото вино", който започна днес в Стария град, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Откриването на фестивала бе от 11 часа на лапидариума пред Балабановата къща. Презентациите и дегустациите в осемте къщи ще продължат до 18 часа, както и утре от 10 до 16 часа. Награждаването на победителите ще бъде утре от 14 часа, отново на лапидариума. То ще се извърши след отчитане на резултатите от анкетните карти, чрез които всички посетители ще имат възможност да посочат своя фаворит в трите категории.

Въпреки кризата и слабата заради трудните метеорологични условия реколта, която се отразила върху качеството и себестойността на виното, от 17 на 20 са се увеличили винопроизводителите от цялата страна, които ще представят продукцията си в Балабановата къща, Етнографския музей, къщите "Хиндлиян", "Георгиади", "Недкович", галериите "Златю Бояджиев", "Енчо Пиронков" и "Димитър Киров". Тази година ще има сирене и кашкавал за мезе. На поканата със свои продукти да се включат производители на сирене и колбаси се е отзовала една единствена, на за сметка на това голяма фирма с високо качество на млечните си изделия, която в рамките на фестивала ще направи и специална презентация.

Освен опитването на вино и мезета, за дошлите на феста е подготвена и богата художествена програма с участието на музикални, танцови, театрални състави и млади художници. Приготвени са и томболи.

Всеки от посетителите ще получи анкетна карта, в която ще отбележи точки за най-доброто според него вино, спечелилото най-много почитатели ще бъде обявено за победител на публиката. Петчленно жури от професионални дегустатори пък ще излъчат тазгодишните носители на рицарските граали, съобщи консулатът на Европейския рицарски орден на виното Иван Тодоров, който като член на бизнес делегацията при посещението на Славчо Атанасов в Китай сключи договор за износ на своята продукция там.

Билетите за двата дни с посещения във всички къщи струват по 3 лв. При голям интерес те вече се продавали на касата до общината, а в дните на празника - и на трите входа на Стария град. Ако някой желае да посети само една къща, може да си купи на входа й билет по 1 лв.



Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
29.11.2010 Връчиха златни рицарски граала на "Дефиле на младото вино" 2010
28.11.2010 Днес награждават победителите в Дефиле на младото вино
27.11.2010 Пламен Моллов: България винаги се стреми към налагане на качествени вина
27.11.2010 Любозар Фратев: "Дефилето на виното" е симбиоза между културния и винения туризъм
24.11.2010 5000 посетители очаква второто "Дефиле на младото вино"
16.11.2010 Винари ще представят реколтата си на "Дефиле на младото вино" в Пловдив
Още новини от Любопитни новини:
Ето го големия победител в "Като две капки вода"!
Зомбори отговори дали ще започне да пее професионално
30 грама от този деликатес ще ви струват приблизително 1500 лева
Венелин Венков за напускането си от "Ку-ку бенд": Само свирим каш...
Екзотично растение, познато като Вирджинският орех, помага при пр...
"Евровизия" - на едно място видяхме всички болести, от които боле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).