Елена и Николай Стоеви откриват изложба в галерия "Възраждане"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:20 / 03.11.2009
4897
Съвместна изложба живопис на Елена и Николай Стоеви може да бъде разгледана от днес до 24 ноември в галерия "Възраждане".

В ювелирните натюрморти на Елена Стоева обикновените, битови предмети придобиват ново звучене и една чаровна одухотвореност. Както Пепеляшка, под знака на феята, става принцеса, така и всеки елемент от картинните композиции, под четката на Елена, излъчва една новооткрита красота. Авторката сякаш рисува душата на предметите и потъвайки в майсторски поднесения свят на „мъртвата природа" зрителят неволно е разчувстван от естетската магьосност на творбите.

През годините, с творчеството си Николай Стоев създаде един нов свят, населен с особена порода човечета. Свят, в чийто калейдоскоп се съчетават и размесват приказка и реалност, смях и веселие, труд и забава с ярките цветове на една неудържима виталност. От най-простичките композиции в картините, до най-сложните - с гъмжило от бурно съществуващи човеци - творчеството на Николай Стоев носи радост и надежда, носи оптимизъм, който все по-трудно можем да защитим в личния си и обществен социум.

Елена Стоева завършва живопис в ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий", член е на Съюза на българските художници. Има над 12 самостоятелни изложби. Това е втората й изложба в Галерия Възраждане. 

Николай Стоев завършва живопис в ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий". Има над 16 самостоятелни изложби и е носител на няколко европейски награди за творчеството си. Член на СБХ. Като през тази година получи и Наградата за живопис на Министерството на културата на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата - Габрово.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Какво се случва всъщност? Нов скандал разтресе "Евровизия"
Абсолютен потрес в "Съдебен спор"
Превръщането на всички кръвни групи в нулева
Генчо от "Игри на волята" изненада любимата си
Два острова са само на 4,8 км един от друг, но в същото време ги ...
Оправя ли се принцеса Кейт Мидълтън?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).