Една малка драма със щастлив край в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
10:50 / 16.06.2012
8588
Два дни поред на една тиха пловдивска уличка двама стоматолози- съпрузи и непреброено количество минувачи разрешаваха дребна наглед драма. Малко котенце бе паднало в отводнителна шахта на улицата и два дни и две нощи жалостиво мяукаше. Нощем му пригласяла и майката, улична котка, която внимателно наблюдаваше дневните спасителни операции. А те не бяха една или две. Служител на "Чистота" се отзова още първия ден, извади капака на шахтата и...се оказа, че работата хич не е лесна. Какви ли не решения се прилагаха, за да бъде примамена невръстната животинка от хоризонталната галерия под земята и да бъде вкарана в рибарски кеп, с който вече да я извадят на повърхността. В края на втория ден решение все пак бе намерено, с няколко капки валериан котето преодоля страха и се устреми към мрежата, след секунди вече беше на свобода при майка си. 

"Ще ми се и ние да се отнасяме към животните така, както го правят на Запад- каза пред камерата на ПОТВ д-р Веселина Бозалиева, основно действащо лице в акцията "коте". Там популацията на животните се контролира, може да осиновиш животно от приют, то ще е кастрирано и така не може да видиш по улиците безстопанствени кученца или котенца. Но след като сме я докарали дотук, не можем и да оставим това улично котенце в беда. Лесно е да подминеш и да си кажеш, голяма работа, то ще умре. Но нали затова сме хора..."


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (12)
Още новини от Любопитни новини:
Митко Щерев за най-известната си песен: Намирах я за демоде
Еминем вдигна сватба
Мастагарков прегръща мистериозна красавица на Главната в Пловдив
Една от най-големите дразнителки в "Игри на волята" мина под венч...
Нина Добрев пострада жестоко при инцидент с мотор 
Мария Бакалова ослепителна в Кан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).