Чернокож се кандидатира за кмет в Северна Македония

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:20 / 13.11.2020
2906
За първи път в историята на Северна Македония тъмнокож е на път да стане кмет. Симон Поликарп, по-известен кат Джими, е роден в Нигерия. Започнал кампанията си преди месеци. Ще се яви на изборите подкрепен от партията "Интегра". От ВМРО-ДПМН се отказаха да излъчат свой кандидат, но тъй като политиките на двете партии са сходни, Поликарп се надява на силна подкрепа. 

"Все още имаме нерешен проблем по отношение на името. Вярвам, че тази позиция е достатъчна за поддръжниците на ВМРО да подкрепят кандидатурата ми", заяви кандидатът. 

Джими иска да построи студентски град в Щип и да спре обезлюдяването на района. 

"Да им създадем условия да не избягат, да създадем условия, с които да решим проблема и трето, заедно с тях да създадем условия, в които да бъде еднакво добре за всички нас", каза Поликарп. 

Началото на политическата кариера на тъмнокожия македонец стартира през 2008 г., но с неуспех. Тогава Поликарп не успява да влезе в македонския парламент като народен представител.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).