Знак от Борисов - до него е Иван Тотев, няма областен управител, няма човек от местната власт

Автор: Любомир Минчев
Коментари (1)
12:05 / 30.11.2020
8538
Бойко Борисов изненадващо посети Пловдив тази неделя, за да огледа завод, който произвежда машини за тестване на ваксините за Ковид-19. Изненадващо за политиците в града, които отсъстваха от събитието. На мястото нямаше и полиция.

До премиера, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Лъчезар Борисов беше единствено бившият кмет и лидер на ГЕРБ в града Иван Тотев. Нямаше го областния управител Дани Каназирева, нямаше и представител на местната власт. Кметът Здравко Димитров е в болнични, но там можеше да бъде негов заместник.

С подобни посещения, а и с хората, които са около него, Борисов обикновено дава знаци. Дава и доверие. Главният въпрос в първите дни след местните избори миналата есен беше дали Иван Тотев остава лидер на местната структура на ГЕРБ. След всичко, което свърши за осем години като кмет, както и за избирането на Здравко Димитров, дебатът беше излишен, но интригата продължи да човърка местния партиен елит.

В първата година от новия мандат групата на ГЕРБ в Общинския съвет се опълчи на някои решения на общинската администрация – те бяха отхвърлени или променени, но това не породи напрежение по върховете на партията, напротив. Още в началото Борисов беше категоричен: ГЕРБ си има кмет в Пловдив, а не кметът си има партия.

Чисто партийно, вчера Борисов даде ясен знак – идват избори, ще има ново начало, предстои пренареждане на партийния актив, но с лидерството на хора, на които имам доверие.

Но тъй като вчерашното събитие не беше партийно, прави впечатление и отсъствието на областния управител Дани Каназирева. Възможно е това да е оценка за работата й в условията на пандемия. Възможно е тя да не влиза в бъдещи конфигурации на местна и областна власт. Но по традиция знаците на Борисов са толкова отчетливи, че са достатъчно разбираеми за по-близкото и по-далечното му обкръжени

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).