За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу Вазов

Автор: Любомир Минчев
Коментари (3)
15:34 / 17.04.2024
5370
"Червените ескадрони“, които "в утрото на светла ера, с факела на нова вера“ застанаха до Альоша и бранят да не падне и кепето му дори, се готвят да връхлетят и градската градина на Пловдив, известна като Дондуковата.

Местните активисти на БСП и "Възраждане“ ни предупреждават да не пипаме името на градината, защото Дондукова страшно много им харесва, а предложението тя да се именува "Иван Вазов“ нямало общо с поколенческата памет.

Вие идиоти ли сте, за да твърдите, че поколенческата ни памет трябва да е свързана с генерал Дондуков-Корсаков, а не с Иван Вазов. Точно така се изразяват другарите комунисти в своята декларация – това не било само градина, а и физически израз на поколенческа памет – имало паметници на капитан Бураго, на Вазов, на Захарий Стоянов. Но в сърцето им е Дондуков-Корсаков, който е руски губернатор на "освободена“ България. Да ги пита човек какво тогава празнуваме на 3 март като ни управлява руски генерал.

Почитателите на "червените ескадрони“ и присъдружните им "възрожденци“ имат сериозен проблем – руският ботуш, руската нагайка, руският шинел, руският пагон са по-мили за тях от българския дух – политически и културен. Те са облекли своя патриотизъм в рубашка и си мислят, че така могат да маршируват през Вазов, Ботев, Левски – и на тях им приготвили рубашки.

Сега е ред на общинските съветници – извън БСП и "Възраждане“, които умират от страх да говорят за  Альоша, да покажат имат ли кураж да се поклонят на Вазов, който пет години живее буквално в градината. Не е толкова страшно, както с Альоша, няма да ги бият. А и да ги набият, ще е за хубаво – имат повод да си отворят устата и за окупатора на Бунарджика.

Виж коментарите (3)

Още по темата (90):
08.05.2024 Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив
07.05.2024 Гражданин: Това е една от модерните екофрендли футуристични чешмички в
Пловдив
25.04.2024 Георги Стаменов с подробности кога и как улица "Христо Г. Данов" става пешеходна
25.04.2024 Решиха го: Без коли по част от "Христо Г. Данов", става пешеходна
зона
23.04.2024 Социалисти: Ако ул. "Христо Г. Данов" стане пешеходна, транспортният хаос в Пловдив ще се засили
20.04.2024 Още любопитни факти за Първата градска градина
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...
Стоичков на екрана толкова добре, колкото и на терена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).