"Пловдив 2019“ – упражнение за политически тъпанари и хленчещи "интелектуалци“

Автор: Любомир Минчев
Коментари (3)
11:00 / 03.05.2018
7841
"Пловдив 2019“ се превърна в работилница. В нея се изработват всевъзможни инструменти за обслужване на политически интереси и да бъдат годни за водене на предизборната борба за местните избори  в края на следващата година. Нямам никакво съмнение, че прогнозата ми от края на 2017-а е точна  – върху  идеята  "Пловдив 2019“ се гради изборната стратегия  на политически отшелници, невнятни културтрегери, разлигавени "интелектуалци“, чието основно занимание е да хленчат.

"Пловдив 2019“ е тяхното изборно вдъхновение, идеалната сцена за изборни щуротии. Нито един политически тъпанар няма да пропусне подобна  възможност. Нито един "интелектуалец“ няма да проспи  шанса си да напомни, че е  толкова значим, колкото не може и да си помислим дори.

Беше очевидно, че "грандиозният провал“ на Пловдив ще е основната тема на голямото говорене – изборно говорене през цялата 2018-а и 2019-а. Атаката срещу града е мащабна. Като се започне  от обжалването на знакови проекти  и се мине през  хленченето на една група хора, които си въобразяват, че градът и общината им са длъжници по всяко време  - без тях няма култура, въртяла се само около техния пъп.Колко много обичат да ги дундуркат!  И се стигне до истеричното поведение на незначителни партийни комисари, които напоследък са агресивно нахални  в своята безпомощност да формулират смислени послания. Пишат декларации, задават въпроси, чийто отговори отдавна са известни. Политически трупове, които търсят съживяване чрез магии. Не е възможно. Дори и да виждат "Пловдив 2019“ като банка с кръв, а те да се държат като вампири. Освен че са вампирясали, друго няма да забележим.

С напредване на времето  подобни кръжоци - на недоволни откъм внимание политици и "интелектуалци“ ,ще никнат като гъби.  Те ще крещят по-силно. По-силна ще става "любовта“ им към Пловдив, а не към парите му.

Идеята на "Пловдив 2019“ е ЗАЕДНО да стигнем  донякъде, колкото може по-напред. Така мислеше и кметът Иван Тотев . Затова и прояви неоправдана толерантност към рекетьорите  културтрегери. Огромна грешка! Европейската столица на културата се превърна в причина за конфликти и озлобление сред редиците на една шайка, свикнала да живее на гърба на града или държавата – много сме за културата, но без общински пари култура няма да правим.

Ръководството на  фондация "Пловдив 2019“ не е безучастно в тези атаки. С някои неадекватни действия насъска срещу себе си опълчението от политически търгаши и безскруполни "културни“ лешояди. А дали разбира, че с любезното му съдействие  това са атаки и срещу Пловдив. И дали изобщо разбра, че "Пловдив 2019“ е колкото културен, толкова и политически проект.  И на провокациите – най-вече политически, не се отговаря с криене под масата и аристократично  махане с ръка от прозореца.

"Пловдив 2019“ е битка. Или си готов за нея или се криеш под масата и те изнасят заедно с масата. Защото утре ще цъфне поредният партиен тъпанар да ни убеждава, че сме туземци и културата ни е отлетяла в космоса. Ще се появи поредният ревльо  "интелектуалец“ с претенции, че е значим  колкото целия град .

Виж коментарите (3)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).