Падна правителство, заложник на БСП и Нинова – с милиционери и путинисти

Автор: Любомир Минчев
Коментари (4)
12:38 / 23.06.2022
3381
Преди вота на недоверие вървяха залози кой ще издуха супата. След вота залозите са пак за това – кой ще издуха супата. От трибуната на Народното събрание Асен Василев посочи възможния бенефициент на услугата.  Икономически и финансово е ясно кой, а политически вече не е толкова важно, тъй като политическите подлеци обикновено се измъкват и очакват поредното раздаване на картите от бункерите си. 

За първи път действаш министър-председател търсеше подкрепа за управлението си на площада, а не в парламента – там пишеше само есемеси. И резултатът е логичен – парламентът го изпрати окончателно на площада. Там Кирил Петков може да говори "мили мои“, "скъпи приятели“, но това няма нищо общо с голямата политика. 

"Пишем история“, изцепи се Кирил. Да, написа я – за първи път правителство пада с вот на недоверие и само след шест месеца. Разбира се, че остава в историята.

Слави Трифонов изгубил една година историческо време за България, анализира Христо Иванов. И не допуска, че той, Асен и Кирил също имат вина за изгубеното време. Имат огромна вина, че допуснаха червен ботуш отново да гази в българската политика. Изпитваха перверзно удоволствие да с в ръцете на Корнелия Нинова, която дори им назначи безгласен военен министър по време на война. Тя ги въртеше на малкия си пръст, а те се кикотеха, сякаш Бог ги чеше по задника. Затова сега се правят на народни трибуни по площадите и обясняват как държавата изпада в хаос без тях. А с тях?

Посланик Митрофанова участваше в свалянето ни, оплака се Кирил Петков. Някои биха го посъветвали да се гръмне, ако чуят това, тъй като той управляваше с приятелите на Митрофанова – министрите и депутатите на БСП. Той беше техен заложник, падна заради тях и още не е го е разбрал, а говори за мафия. Чевената мафия, може би. Петков с лекота направи разграничение между БСП и "Възраждане“ – огромна политическа грешка.

Икономически, финансови и политически провали. Достатъчни основания едно правителство да падне. Отива се един несъстоятелен премиер, който заслужава аплодисменти единствено за твърдата си позиция към Русия, но достатъчно страхлив да се огъва пред патриотарски и русофилски крясъци. Петков ръководеше корпоративен кръжок, примесен с милиционери и откровени путинисти. Това е достатъчно за един бърз и лош край.

Христо Иванов може да продължи мисълта си за изгубеното историческо време – няма добро управление на България с участието на БКП/БСП.

Виж коментарите (4)

Още по темата (767):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).