Къде висят ВМРО и патриотарската сбирщина

Автор: Любомир Минчев
Коментари (1)
14:10 / 31.10.2018
10665
Патриотарската сбирщина, маскирана като коалиция за да управлява заедно с ГЕРБ, все повече губи своята състоятелност, ако изобщо е могла да се похвали с това някога.Толкова е олекнала, та и Бойко Борисов я усеща като перце на гърба си, но и той вероятно подозира, че може да го завлече на дъното заради лекотата си. Разбира се, че имаше не едно, а много на ум, когато ги канеше да управляват заедно, но ги избра заради другата напаст – БСП-ДПС, която дебне в засада.

Красимир Каракачанов се закани, че ще се гръмне на площада, ако се докаже, че ВМРО е взело и стотинка от продажбата на българско гражданство. По-рано Валери Симеонов обяви, че ако ВАС отхвърли промените около статута на Пирин, ще се прибере в Бургас, ще си върже камък на врата и ще се хвърли в морето. Военният министър лежи прострелян на площада, а вицепремиерът го глозгат рибите и раците в Бургаския залив. Клоунадата няма край! За капак Сидеров вика под прозорците на Симеонов за оставката му. А Борисов не може да уволни Симеонов защото Каракачанов не давал. Положението наистина става абсурдно.

Навремето една пловдивска история показа колко близо са Холивуд и ВМРО. Защото, както и сега, тогава пак се пропускаше важният факт, че ВМРО не е онова ВМРО, а вече е с тире – първо СМД, а от 1999 година БНД. Сегашното е пълно с ченгета и кариеристи, които се бият в гърдите, че били наследници на нещо велико. Да не би да са наследници и на онези, които посякоха Стефан Стамболов?

Та тогава – 2009 година, главният инженер на общината Пейчо Михов  предложи, макар и на ужким, да изтрием с четка надписа Холивуд, който се мъдри на хълмиста местност край Лос Анджелис. Логиката на инженера беше следната - никой не пипа Холивуд, така не бива да пипаме и ВМРО - ­ надписът върху скалите на Джендем тепе. Холивудската история беше забъркана от кметицата на “Централен" по това време Райна с настояването си от Джендема да изчезне надписът ВМРО – не било красиво да четем глупости по скалите. Колко е била права!

Дори кметът Славчо Атанасов се съгласи, но главният инженер намеси Холивуд. Остава ли Холивуд, остава и ВМРО. Щели да отидат 40 000 лева на вятъра, по 10 000 на буква – колко тротоари щели да се направят с тях. Инженерът заложи емоционална бомба – как така кметът ще изтрие собствената си партия от скалите в изборна година. Ето ви холивудски сценарий. Един кмет гледа как собствената му партия  изчезва, заличена с четки от група алпинисти. Покъртителна сцена!

А една декларация щеше да свърши идеална работа. Да се обяви официално, че ВМРО на скалите няма нищо общо с партията на кмета и Райна Петрова просто е сбъркала адреса.Трябваше да ни кажат, че кметът Атанасов е представител, тогава, на ВМРО-БНД, а онова ВМРО на Джендема е неговата загубена кауза. Проста работа.

Приватизирането на партии, особено на техните емоционални послания, е толкова гадно, колкото и обсебването на думите за Левски, което правим с удивителна лекота. Самият кмет можеше да приключи спора за изтриването, като обясни разликата между ВМРО с тире и ВМРО без тире.Пропусна златна възможност да натрие носа на политическите си противници с една кратка лекция за тиретата. След като я пропусна, не му остана нищо друго освен да осигури 40 000 лева на главния си инженер. Който пък може да се окаже прав, че между ВМРО и Холивуд има известна прилика. Например, че висят някъде.

Каракачанов е в същата ситуация – да обясни за тиретата. Как те превърнаха ВМРО в търгашеска организация. И да не намила постоянно, че българите в Македония, Молдова и Украйна му са по-мили от властта и ремонта на руските ни самолети. Или предпочита да се гръмне на площада.

Виж коментарите (1)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).