Колко да са важни реформатори и патриоти, кацнали в нищото

Автор: Любомир Минчев
Коментари (0)
19:02 / 08.12.2016
3852
Това е агония за партиите, които вярват, че е възможно този парламент да живее на изкуствено дишане. И патриотите, и реформаторите са се разтичали със системи в ръката и се изживяват като спешна помощ. Колега припомни какво казва по този повод Йордан Радичков - спасение за умрял човек и фалирал вестник няма.

ГЕРБ и БСП вече заявиха твърдо, че няма да подкрепят правителство в този парламент, което означава, че кабинет не може да има и е време да разтурят седянката. Само че малките партии, които усещат как депутатските им банки изстиват, се натискат на тях с последните им останали силици. Ужасяват се от бързи предсрочни избори, които могат да ги оставят на резервната скамейка неясно докога, може и задълго. Предизвестен край за фалирали политици.

И сега пред нас търчат патриоти и реформатори, преоблечени като медицински сестри. Твърде е нахално, много е глупаво, най-малкото е лицемерно. Какво искат тези хора, защо не го поискаха по-рано - когато можеха да искат. Надянали маските на спасители на стабилността - единствено те, ни убеждават,че се борят със зъби и нокти за тази страна. Те просто искат да оцелеят политически, а ние не ги разбираме.

Не можем да ги разберем. Не искаме да ги разберем. Няма да ги разберем. Нали доскоро бяха се разположили свойски на масата с кюфтетата, направо на коляното на ГЕРБ. Преди изборите смениха плочата, между двата тура се надуваха, а сега се озоваха на дедовия.

И на дедовия започнаха да анализират - издеалното място за анализи. Как ще погубим държавата, ако не се разберем. За кое да се разберем, за какво и за кого ? Мандалото хлопна!
И реформатори , и патриоти искали да продължат заедно с ГЕРБ - да направим едно правителство криво-ляво и да си стиснем ръцете. Милите политици!

Не е вярно, че искат да продължат заедно. Ако искаха, трябваше да се подкрепят, а не да гласуват масово за БСП. И като наглеци сега искат подкрепа за някакво правителство на оцеляването.

Само президентът Плевнелиев може да пусне завесата и да изгони от сцената тези нахалници. Вместо това той ги ухажва и подхранва илюзиите им, че са много важни. Плевнелиев има идеалната възможност да завърши с достойнство мандата си - нов служебен кабинет. Без значение какво мислят Румен Радев и БСП. Защото Радев има по-сериозни задачи - да опровергае кремълските си връзки, да се дистанцира от лъжите на Корнелия и генерал Решетников - ако са лъжи, да се пусне от полата на Илияна Йотова. На Радев не му е до служебен кабинет сега. Ако му се наложи, Йотова е насреща.

Не са важни заради недостойното си поведение. Нито реформаторите, нито патриотите. Вижте кюфтетата около тях. И колко да са важни, кацнали на дедовия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).