Две прасета правят ли културно събитие? Първо ще го освиним

Автор: Любомир Минчев
Коментари (1)
10:02 / 19.12.2018
8638
Може ли от две прасета да се получи културно събитие. Това е въпросът след анонсираното шоу на 26 декември пред сградата на общината. Ще се възпроизвежда коледарска традиция, а прасетата са част от ритуала – разфасовани и опечени за зрителите на коледарския обред.

Ако с пет парцала и един нагънат маркуч  Емо Миразчиев може да прави добре платено съвременно изкуство  в Баня Старинна, представете си какво може да се получи, ако за декор има две одрани прасета, провесени на куки – невиждан пърформанс. Миразчиев трябва да е почетен гост и да аплодира.

Става и чудесен фейлетон "Две прасета на площада“. Той започна вече да се пише, автори колкото искаш. До 26 декември ще колим прасетата, ще ги пърлим, черва ще се влачат по плочките, може и кървавица да натъпчем, нали така се прави на село.

Може и да излезе културно събитие, но преди това ще го освиним до краен предел. Първо ще се вдъхновим за една истинска свинска история. Организаторите се опитват да ни кажат, че прасетата не са в центъра на събитията, а само мръвка, без която не става истинска Коледа. Ще има винари, хлебари, занаятчии, ще има коледари на площада, а не само Ути Бъчваров. Това няма да ни спре да охкаме и пъшкаме –боже мой, как е възможно прасета на площада, та това е голяма свинщина. Все едно през вечер сме на спектакли на Виенската филхармония  и ни се повръща от миризмата на кебапчета и пърлени свински уши.

Възбудата ще се засилва, кой знае колко свинщини ще се родят до 26 декември. На самия ден пък  може да се отвратим – от свинската история, която се опитваме да съчиним. Ало, майсторе, останаха ли бели бъбречета?

Виж коментарите (1)

Още по темата (144):
21.03.2019 Преместиха коледната горичка от стълбите на "Каменица" в новия парк в
"Тракия"
15.01.2019 Демонтират елхата пред Общината
10.01.2019 Ученици от пловдивско училище получиха многобройни поздравления от чужбина
05.01.2019 Как ще преборим ефекта от празничното преяждане?
03.01.2019 Проф. Байкова даде хитри съвети след празничното преяждане
03.01.2019 Коларова: С новогодишната си реч Румен Радев направи реклама на Доган
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).