Бунтът на районните кметове е оценката за Здравко Димитров

Автор: Любомир Минчев
Коментари (1)
12:59 / 16.12.2021
4119
Районните кметове на Пловдив – всички от ГЕРБ, се разбунтуваха срещу зам.-кмета по строителството Пламен Райчев. Те поискаха оставката му на пресконференция, като го обвиниха в некомпетентност при управлението на ресора му. Повод е хаосът с ремонтите в града, които предизвикаха проблеми във всички райони.  

Пламен Райчев отговори, че се надявал на по-зряло поведение от районните кметове и се оказало заблуда, че работи добре с тях.

Отговорът и оправданията на Пламен Райчев нямат никакво значение в случая, тъй като бунтът на районните кметове има друга посока. А и той е прав, че оставка може да му поиска само кметът Здравко Димитров

Затова бунтът има ясна цел – срещу този, който може да поиска оставката на Пламен Райчев. Кметовете опитват да омекотят удара, като твърдят, че имали добър диалог с Димитров. Тогава той знае ли за техните претенции? И как е реагирал на тях? 

Атаката срещу Райчев е оценка за управлението на Здравко Димитров. Това е очевидно и не подлежи на съмнение. Наивно е да се твърди, че зам.-кметът е получил някаква огромна власт, която може да упражнява зад гърба на кмета. 

Районните кметове нападнаха Райчев и казаха на началника му: "Димитров, Пловдив не се управлява добре. Ти си отговорен за действията на заместниците си“.

Бунтът е недоволство от Здравко Димитров. Кметът на ГЕРБ е атакуван от районни кметове на ГЕРБ и групата на партията в Общинския съвет. Процесът е толкова видим, че дали бушони като бившите зам.-кметове Кирчев и арх. Балчева, а сега и Райчев, ще изгорят, няма особено значение. 

От една година партия ГЕРБ в Пловдив се опитва да свие щетите от слабото управление на Здравко Димитров. Усилията стават по-явни с наближаването на местните избори. Провалът вече е неизбежен и мандатът не може да бъде спасен напълно.

Разграничението между ГЕРБ и Здравко Димитров е все по-категорично. И бунтът на районните кметове е знак – връщане назад няма. А Пламен Райчев изобщо не е важен.

Още интересни анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg! 

Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
21.12.2021 Защо го правим, г-н Райчев?
20.12.2021 Общината с последна информация за бул. "Санкт Петербург"
20.12.2021 Отварянето на бул. "Санкт Петербург" не се състоя! Кметът с много странно изказване!
20.12.2021 Изненада! Пускат по тъмно движението по бул. "Санкт Петербург"!
20.12.2021 И Дядо Коледа се включи в асфалтирането на пловдивски булевард
16.12.2021 Райчев: Да си казваме нещата лице в лице, а не да мишкуваме в офисчета
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).