Бунтът на мравките

Автор: Любомир Минчев
Коментари (4)
11:58 / 15.01.2020
11873
Управлението на Пловдив е в ръцете на ГЕРБ 100 процента – кмет на града и шестима районни кметове от същата партия. Това означава, че с обсъждания в момента проектобюджет за 2020 година партията ще нанесе съкрушителен удар върху себе си, тъй като той се оказва изключително слаб на фона на заявените предизборни претенции за развитието на града от тези, които сега управляват.

Ударът е върху районите, а значи върху целия град. Бунтът на районните кметове е очевиден, тъй като угрозата да не свършат нищо в първата година на новия си мандат е реална. Предвидените за районите по 300 000 лева обричат обещанията им на огромен провал. А те ги даваха, тъй като са избираеми фигури и се бореха за всеки глас.

Шестимата районни кметове са от ГЕРБ и в хода на предизборната кампания работиха за пълната победа на партията в града. И сега идва времето – през бюджета си, който ще имат, да докажат, че не са говори празни приказки пред избирателите си. Вместо да демонстрират увереност, ще им се наложи да започнат с оправданията.

В район "Централен“ се падат по 3 лева на жител. С този бюджет под въпрос са реконструкцията на Дондуковата градина и втората част от ремонта на Бунарджика.

В "Тракия“ Костадин Димитров е поел ангажимент към жителите на микрорайон А6, но с 300 000 трябва да се задоволи само с преасфалтиране на две-три улици.

В "Западен“ само проектираните два паркинга са за 200 000 лева, а за разширението на парк "Ружа“ са необходими 300 000. И Димитър Колев трябва да се носичи към уличната инфраструктура и нищо повече.

В "Източен“ паркингът в района на ул. "Преспа“ ще струва 500 000 лева, а детските площадки в "Каменица“ – 200 000.

В "Южен“ Костадин Язов е поискал 2,9 милиона, тъй като такава сума внася районът в градската хазна.

В "Северен“ Стоян Алексиев е кмет първи мандат и желанието му да се докаже е под съмнение, ако не поддържа входовете към града в изрядно състояние и не изпълнява обещанията си за облагородяване на района.

Кметовете определят за реален бюджет на районите между 800 000 – 1,5 милиона лева. Разликата до предлаганите 300 000 е огромна. Затова и бунтът им ще става все по-категоричен и насочен към общинското ръководство.

Не може кмет от ГЕРБ да обрече гражданите на застой, казва Костадин Димитров. Но ядрото на партията в Пловдив е концентрирано в районните администрации, докато общината не се управлява съвсем от ГЕРБ. Там е малко ГЕРБ и много нещо друго. Общинското ръководство е насочило вниманието си към към теглене на кредит от 120 милиона и покрай оправданията за него оправдава и наказателната акция срещу ядрото на ГЕРБ.

Предлаганият бюджет на Пловдив е удар по имиджа на ГЕРБ и това ще усети, ако в общината продължават да работят за един корпоративен кръг, а не за пловдивчани, които избраха ГЕРБ.

Виж коментарите (4)

Още по темата (79):
22.10.2020 Без специално звено за компостиращата инсталация в ОП "Градини и
паркове"
22.10.2020 Пак прекроиха бюджета на Пловдив
08.10.2020 Поискаха оставката на кмета на Пловдив!
07.10.2020 31 милиона лева дължат хора и организации на община Пловдив
07.10.2020 Здравко Димитров обясни защо не е поканил ДБ на обсъждане
07.10.2020 Грандиозен скандал в Общинския съвет: ДБ и Зико се обиждат на мишоци
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).