Камбуров е кошмарът на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45 / 01.10.2007
5127
Когато се завърна повторно на Лаута в началото на сезона, Мартин Камбуров не бе играл официален мач близо седем месеца. Освен това бившият голмайстор на "А" група преболедува и хепатит. Болестта го връхлетя в началния му период в дубайския Ал Ахли.

Нищо чудно, че много хора побързаха да отпишат 26-годишният нападател от големия футбол. Мартин обаче категорично опроверга подобни прогнози и влезе във форма за уникално кратък период. Камбуров вкара първия си гол за Локо за сезон срещу Черно море. Изригна истински обаче в дербито срещу родния Ботев.

Впрочем Камбуров винаги е отбелязвал, че головете срещу родния клуб винаги са го радвали най-много. Така беше и в съботния следобед на стадиона в кв. "Лаута", когато нападателят бързо притича към агитката на Ботев и им даде знак с пръст на уста да замълчат. Камбуров има много да си връща на жълто-черните, тъй като преди години кариерата му беше пред провал.

Футболистът отказа да подпише нов договор с Ботев, след което отиде да тренира в плевенския Спартак при Вили Вуцов. В същото време обаче президентът Димитър Христолов имаше претенции към Камбуров. Нападателят бе принуден да не играе футбол цели шест месеца, докато не изтече договорът му с родния клуб. Оттогава Мартин е в открита вражда със собственика на Ботев. Иначе, ако не беше станал футболист, Камбуров сигурно щеше да стане колоездач.

Родителите на родения в Свиленград талант имали намерението да го запишат да тренира в местния клуб. Малчуганът отказва категорично, защото желанието му е да рита топката. Той се премества да учи в Пловдив и се захваща сравнително късно с футбола в школата на Ботев. Оттам нататък кариерата върви нагоре, като Мартин стигна и до няколко мача с националния отбор.

През лятото Камбуров беше пред подписване на договор с турския Анкрагюджю. В последния момент ръководството на клуба обаче промени финансовите условия по неговия договор. Това стана 24 часа след като Мартин бе направил пълни медицински изследвания, а медиите го обявиха за сигурно ново попълнение. Напускането на Камбуров в Ал Ахли (Дубай) се свързва и със смяната на президента на местния клуб. "Шефът, който ме привлече тогава от Локомотив и държеше много на мен, го смениха. Новият президент открито ми каза, че няма да разчитат на мен. Тъй като съм само на 26 години, не смятах да стоя в Дубай и само да взимам пари, без да играя. Мисля, че все още мога да напредна в кариерата", обяснява любимецът на агитката от Лаута.

Той бе твърде саркастичен към футболистите на Ботев след края на дербито в събота. "Не смятам, че Ботев са ни изненадали с нещо. Обикновено те толкова си могат, но досега ние по-скоро нямахме късмет, за да реализираме всичките си положения. Даже ми стана интересно, когато чух техният президент да казва, че в последните десет години само странични фактори са били причината Ботев да няма успех над нас. Видяхте, че сега май нямаше странични фактори", каза Мартин.

Той не приема обвиненията от лагера на Ботев, че е контузил нарочно вратаря Лилчо Арсов. За доказателство Камбуров е готов да покаже крака си, който целият е в синини от защитниците на жълто-черните.

Въпреки еуфорията от последния мач бившият голмайстор на "А" група признава, че все още не е достигнал до истинските си възможности. "Започнах малко по-късно, но смятам, че след една-две седмици всичко вече ще е наред", признава Камбуров. Информацията е на вестник "7 дни спорт".


Виж коментарите (0)

Още по темата (49):
02.10.2007 Локо ще сменя охраната
01.10.2007 Феновете на Ботев поискаха оставката на Гърков
01.10.2007 Бъдещето на Гърков в Ботев под въпрос
01.10.2007 Ясен Петров: Бих ги толкова и с Черно море
01.10.2007 На Лаута разделят 20 000 лв.
30.09.2007 20 бомбички и 60 факли са били хвърлени по време на дербито
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).