Жълт код заради гръмотевици и обилни валежи в Пловдивско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
10:28 / 08.05.2012
6707
Жълт код за гръмотевична активност и обилен валеж е обявен в 12 области в страната. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Областите, в които е обявен жълт код, са София, София-област, Перник, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

Днес, в часовете преди и около обяд ще е все още слънчево и почти тихо. По-късно, под въздействието на преминаващ от запад на изток студен атмосферен фронт, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и над по-голямата част от Южна България късно следобед и надвечер ще вали, като на места, главно в планините (най-вече Родопите), валежът ще е интензивен, примесен с град и съпроводен от гръмотевична активност и временно усилване на вятъра. Главно дневните температури ще се понижават и максималните ще са между 20 и 25 градуса, съобщава гл. ас. д-р Хр. Червенков към НИМХ - БАН филиал Пловдив.

Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...
Проф. Костадин Ангелов изригна: Абе, ти си държавата, бе!
Родопите – планината призната с най-лечебния въздух
Трафикът по границите на страната
Няколко инцидента на магистрала "Тракия"
Кошмарно задръстване на магистрала "Тракия", колите са буквално с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).