"Жълт" код за Пловдивско заради очакван силен вятър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:25 / 03.12.2012
1716
"Жълт" код е обявен в цялата страна, заради силен вятър, дъжд, а на места и заради очакван снеговалеж и дори виелици. За Пловдивско въведеният код е заради силния вятър, който според синоптиците довечера ще се усили, ще бъде от запад-северозапад и ще достигне пориви до 20 м/сек.

Преди обяд временно ще е без валежи и облачността на места значително ще намалее. И вятърът ще отслабне. След обяд от югозапад ще започнат нови превалявания и с усилване на вятъра от запад-северозапад ще започне застудяване. Ще завали дъжд, който привечер ще започне да преминава в сняг, едва през нощта в най-източните райони, съобщават от НИМХ-БАН. Вятърът пак ще се усили, отначало в Дунавската равнина, а вечерта и през нощта в Горнотракийската низина и Източна България. Почти без валежи ще остане в западната част от Дунавската равнина. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 5-6° в северозападните райони до 14° в югоизточните, но след обяд с усилването на вятъра от северозапад ще започнат бързо да се понижават.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното, ще започне да се повишава.

Над планините ще духа силен и бурен югозападен, вечерта вече северозападен вятър. Ще има валежи от сняг. Максимална температура на 1200 метра 4°, на 2000 метра около минус 2°.

Над Черноморието до обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса, а силният вятър от запад-северозапад временно ще отслабне. Максимални температури между 11 и 14°. Вечерта от юг ще започнат нови валежи, който през нощта срещу вторник ще обхванат цялото Черноморие. Вятърът от северозапад отново ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Дебора за скандалния си арест: Даже не мога да повярвам, че съм б...
Инвеститор към братя Пулеви, след като събориха част от спортния ...
Вътрешният министър говори от Приморско за купуването на гласове
Разследват убийство на пастир с боеприпас
Брокер: Човек винаги ще е на печалба, ако плаща 10 години един на...
Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламент...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).