Здравей, Киро, но нещо не е наред. Скрий се в тунела под Шипка

Автор: Любомир Минчев
Коментари (3)
18:53 / 03.12.2021
8012
Здравейте, обърна се Кирил Петков при второто си излизане на трибуната на Народното събрание, за да прочете нещо. Сякаш се намираше на Главната в Пловдив на среща с избиратели.

Здравейте, поздрави Кирил Петков народните представители. Искаше да каже, че е бъдещият премиер и е важно това, което говори. Например, че отдавна трябвало да се пробие тунела под Шипка, а сме мотали толкова време. Обясни, че положението в Монтана също не е розово, да не говорим за магистрала Хемус. Все важни работи, които сега били в ръцете на алчни лобисти.

Здравей, Киро, но нещо не е наред.

Не може да излизаш два пъти на трибуната и да сричаш, да се запъваш и да не знаеш къде се намираш. Смях в залата и не само заради "здравейте“. Нали все пак си с диплома от Харвард. Или тя има по-малко значение от декларацията с невярно съдържание, с която стана служебен министър на икономиката. Сигурно.  

Влюбен си в президента Радев, но не говори като него – държавата е блато, стеле се мрак, апаши кръстостосват страната и дете от майка прибират. Такава е картината според вас двамата. Но има и нещо бляскаво – това сте вие, които ще оправите този батак за по-малко от 800 дни. Ако така продължаваш, скрий се в тунела под Шипка, който ще копаеш.

И кой дявол те би да направиш Никола Минчев шеф на парламента. Сякаш той не е от адвокатската кантора, на която, чрез твоите хора в Банката за развитие, плащаше по 20 000 на месец за правни услуги. Нали сте от отбора на "почтените“, или той се е разтурил при силния мирис на власт.

А на старите кадри се вижда и момчето, което избра за зам.-председател на парламента от ПП – Мирослав Иванов. Ролята на този младеж от Ямбол в предизборната кампания беше изключително важна. Той слизаше първи от брандирания партиен автобус и ти ръкопляскаше пред камерите, когато ти слизаше. Оказва се, че това е сериозна подготовка за сложния парламентарен живот.

Я, вятърът на промяната е довял щрудели, освен Пеевски, констатира червен депутат новия асортимент в парламентарния бюфет. Не, не само щруделите. Промяната продължава.

Но нещо не е наред, Киро.

Първият ти ден в Народното събрание е провал. А повечето от хората, които си събрал, стигнаха върха на кариерата си – да си направят селфи в българския парламент.

С тях и тунела под Шипка няма да прокопаеш.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).