Затвор за солидно почерпен хлебар, седнал зад волана: Не бил изтрезнял от Ивановден!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:38 / 27.01.2019
5037
4-месечен престой зад решетките при 3-годишно отлагане на изпълнението постанови съдът в миньорския град Раднево по дело със спипан пиян до козирката водач на лек автомобил "Мерцедес“.

40-годишният хлебар М.К. бил прихванат от пътните полицаи към 22,30 часа да шофира колата си по улица "Заводска“ със завидните 2,08 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Мъжът оправдал състоянието си с участие в банкет по повод именния ден на свой приятел Иван, който продължил до към обяд на следващия ден и завършил с изяждането на няколко шкембе чорби с много оцет. Кулинарната подробност обаче не омилостивила съда и той добавил към присъдата и 800 лв глоба плюс отнемане на шофьорската книжка за половин година.

Сходна съдба е сполетяла и 56-годишен лекар от новозагорската МБАЛ "Св. Петка“, който седнал зад волана на личното си "Пежо 307“ с 2,07 промила алкохол на 5 януари и бил спрян от пътни полицаи заради неразумно шофиране около 13,40 часа по старозагорския булевард "Никола Петков“ На д-р Данчо Д.се наложило да прекара денонощие в ареста, на 24 януари той склонил да сключи споразумение с прокуратурата по силата на което е получил присъда от 6 месеца затвор при 3-годишно отлагане на изпълнението й. В продължение на 6 месеца лекарят ще бъде "спешен“ заради отнемане на шофьорската книжка.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).