Застреляха 10 кози насред лозов масив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:59 / 14.10.2016
3148
На 10 мъртви кози се натъкнал насред лозовия си масив жител на твърдишкото село Оризари. Животните били застреляни буквално от упор, телата им били разкъсани от бренекета, ползвани за отстрел на глигани, установили повиканите по спешност от кмета Петко Петков криминалисти от РУ "Полиция" в Твърдица.

Сигналът бил подаден на 13 октомври от 59-годишният Валентин Георгиев, който имал 100 дка лозя в землището на Оризаре.

Избитите животни са собственост на 45-годишния Петър Петров, който отглежда около стотина кози и овце. За пашата им се грижел местен ром, който рано сутринта на същия ден ги закарал в местността Кърши чеир и след това се завърнал обратно в селото.

Иззета е законно притежаваната ловна пушка на Георгиев, образувано е досъдебно производство.

По думите на селския управник подобно масово убийство на селскостопански животни е без прецедент за Оризари. Той обаче не скри, че почти всеки ден получавал устни жалби от съселяни за похабена селскостопанска продукция от оставени без надзор кози.

Само преди седмица в близкото село Боров дол беше намерена насред ябълкова градина застреляна от упор крава, собственост на 65-годишния боровдолчанин Кольо Харбов.Тогава полицаите иззеха ловното оръжие на овощаря Димитър Димитров.


Източник: Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България
Почина майката на Веселин Маринов, отмени концерти
Радев: Законът за движение по пътищата е написан с кръв


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).