Засилени проверки за използване на колани на задните седалки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
13:33 / 08.09.2012
4412
Засилен контрол започва "Пътна полиция" за използването на обезопасителни колани на задните седалки и системите при превозването на деца. Полицейската операция съвпада с превантивните мерки, които "Пътна полиция" предприема преди началото на новата учебна година.

От 10 до 16 септември инспекторите ще проверяват водачите и пътниците в превозните средства за използването на колани и задължителните детски системи за сигурност. Краткосрочната цел на предприетата кампания е да се въздейства върху поведението на водачите на моторни превозни средства.

От КАТ отчитат, че използването на колани от шофьорите и пътниците на предната седалка е достигнало 95 %, но се подценява слагането на колани от пътниците на задните седалки. Според статистиката жертвите на пътни инциденти намаляват, а от полицията смятат, че това се дължи и използването на предпазни колани.


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Доц. Мангъров обясни за "вируса на шамара"
Иво Сиромахов: Ако смятате, че абитуриентите са прости, значи не ...
Арестуваха шофьора, блъснал друг водач на главен път
Измамите, за които да внимаваме при плащане онлайн
Повече от 40 минути реанимирали 5-годишното дете
Черно море е застрашено заради проект?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).