Започва конкурс за едногодишно обучение на 10 български ученици в САЩ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:31 / 29.09.2016
3315
Десет български ученици ще имат възможност да изкарат едногодишно обучение в американски училища през учебната 2017/2018 година.

Конкурс за подбора им ще се проведе във София, Пловдив и Варна между 8 и 11 октомври. Кандидатите трябва да са ученици в IX или X клас, да имат отличен или много добър успех и да владеят английски език, да са български граждани, както и да не са живели в Съединените щати повече от три месеца в последните пет години.

Конкурсът ще се проведе в три кръга. В първия учениците ще се регистрират и ще имат кратък тест по английски. Във втория ще пишат есе, а в последния ще решават стандартен тест по английски, ще пишат есе и ще бъдат интервюирани. 

Десетимата одобрени ученици ще получат стипендии от Правителството на САЩ. Парите ще покриват самолетния билет до Америка, месечните разходи, настаняване в американско приемно семейство, транспорт до училище във Вашингтон или региона и др.

Организаторите от Американския съвет за международно образование са категорични, че такса за участие в конкурса няма да се заплаща. Програмата YES, по която наши ученици заминават да се обучават в САЩ, е от 2007 г. и през нея са преминали близо 50 български младежи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Уникална рецепта за вкусно агнешко за Гергьовден
Ако имате неразположение днес и утре - връхлитат ни силни магнитн...
Традиции и забрани на Гергьовден
Военният министър с информация за изтребителите Ф-16 в България
Какво да правим срещу силен махмурлук?
Делян Пеевски с обръщение за 6 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).