Закопчаха трима непълнолетни роми за нападения на пенсионери

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:05 / 10.11.2020
1658
Две непълнолетни и едно малолетно лице са задържани за извършване на четири грабежа в Сливен. Престъпленията са осъществени на 08.11.2020 г. и 09.11.2020 г. Жертви са станали възрастни хора - три жени и един мъж на възраст между 70 и 80 години. Грабежите са извършени по един и същи начин. Младежите се подготвяли предварително, набелязвайки жертвата си.

След това причаквали възрастните хора, които не са имали никаква възможност да се защитят. Спрямо тях са употребени закани и сила, с цел да им бъдат отнети пари и лични вещи. Една от пострадалите жени е с причинена телесна повреда, вида на която е в процес на установяване.

Извършителите  са установени и задържани след проведена Специализирана полицейска операция от служители  на отдел "Криминална полиция“ при  Районно управление – Сливен, осъществена под надзора на Районната прокуратура в града. Спрямо двамата непълнолетни извършители (на 15 и 16 години) са повдигнати обвинения.

Наблюдаващият прокурор е постановил те да бъдат задържани за срок до 72 часа. Предстои спрямо тях да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“. Третият извършител (малолетно момче на  11 години) не носи наказателна отговорност. Той ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в   Сливен, която е компетентна да му наложи възпитателни мерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).