Задържаха психар с богато криминално досие, убил родната си майка!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
15:36 / 24.08.2020
3300
Домашен насилник, причинил смъртта на майка си вследствие на умишлено нанесена телесна повреда и в условията на опасен рецидив, е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“ по уважено от съда искане на Окръжната прокуратура в Разград, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Състав на Разградския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура и със свое определение е взел мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на 50-годишния Марин М. Той е обвиняем за причиняване смъртта на родната си майка вследствие на умишлено нанесена телесна повреда – престъпление по член 124, ал. 3, във връзка с член 129, ал. 1 от НК,  извършено при условията на опасен рецидив.

Досъдебното производство е било под надзора на Районната прокуратура в Разград и е било образувано за нанесена телесна повреда по особено мъчителен начин и в условията на домашно насилие. На 8 август тази година Марин нанася побой на родната си майка. 76-годишна жена е намерена в дома си от дъщеря си, която я отвежда в МБАЛ в Разград.

На 17 август пострадалата починала, а извършената аутопсия показала, че смъртта й е в причинно-следствена връзка с нанесения побой от сина й Марин. Делото е прието по компетентност от Окръжната  прокуратура в Разград, която задържа домашния насилник за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда за определяне на постоянната му мярка за неотклонение.

Обвиняемият е осъждан многократно. Последната му присъда е за закана с убийство на майка му и е от март тази година. Справката за съдимост на 50-годишния Марин М. е дълга шест страници. Осъждан е за хулиганство, съпроводено със съпротива на орган на властта два пъти, като действията му са се отличавали с изключителен цинизъм и дързост, а при едното деяние е нанесъл и средна телесна повреда на полицейски служител, както и за унищожаване на чужди движими вещи на центъра за спешна медицинска помощ  в Разград.

Според Окръжната прокуратура в Разград обвиняемият е с изключително висока степен на обществена опасност. Ако е на свобода, може да се укрие, както и да извърши престъпление. Тежко умишлено е и престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност сега.   

Определението на Разградския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, подлежи на въззивен контрол в Апелативния съд.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).