Забраняват рекламата на цигари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
11:12 / 29.05.2010
2456
Закон за пълна забрана за рекламата на тютюневи изделия се подготвя в парламента, съобщиха от ГЕРБ. Текстовете още са в работен вариант, но до няколко месеца ще са готови и тогава рекламирането на тютюневи изделия по какъвто и да било начин ще бъде забранено.

Законът се подкрепя и от здравния министър Анна-Мария Борисова. Тя коментира още, че министерството й ще успее да усвои и разпредели правилно 150-те милиона, които ще получи от Евросъюза. До средата на юни пък ще бъде готова националната здравна карта.

Министър Борисова съобщи още, че в момента голяма част от здравеопазването се крепи на лекари в пенсионна възраст, но никой не може да каже колко точно са те и докога ще могат те да крепят системата. "Трябва много внимателно да подходим към всеки един от тях, защото те са добри специалисти и спасяват човешки животи. Но знаем, че няма безкрайни човешки възможности и в един момент трябва да се излезе в почивка. Аз също няма да съм вечна и знам, че, дай, Боже, по-нататък ще трябва да се оттегля", обясни Анна-Мария Борисова.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Брутално задръстване на Маказа
Изследват морската вода
Сиромахов за най-страшните женски реплики по време на мач
Предлагат военно обучение за всички мъже под 50 години
Проф. Христова: Това насекомо не е опасно, но пренася тропически ...
Райските кътчета в Родопите с водопадите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).